Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

BULL TERRIER
ΡΑΤΣΑ: Μπουλ Τεριέ.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεγάλη Βρετανία.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Μπουλ Τεριέ χρησιμοποιήθηκε για να παλεύει αρχικά με τον ταύρο και αργότερα για τις κυνομαχίες. Το ¨αγώνισμα¨ αυτό έχει τεθεί εκτός νόμου από το 1835. Παρά την αγριωπή εμφάνιση είναι πολύ καλός σύντροφος για τα παιδιά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Μπουλ Τεριέ έχει γεροδεμένο, μυώδες σώμα με τριγωνικό κεφάλι, που περιγράφεται ως ωοειδές. Επειδή δεν ανήκει σε ένα μόνο συγκεκριμένο μέγεθος το βάρος του κυμαίνεται μεταξύ 15 και 36 κιλών και το ύψος μεταξύ 40 και 56 εκ. Το κοντό πυκνό τρίχωμα μπορεί να είναι λευκό, οποιοδήποτε άλλο χρώμα, ή λευκό με σημάδια οποιουδήποτε χρώματος. Το μπλε και το σκούρο μελανό δεν είναι αποδεκτά.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι ένα έξυπνο, θαρραλέο και δυνατό σκυλί. Τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά και είναι ιδιαίτερα προστατευτικό απέναντί τους. Είναι ανεξάρτητο και δεν εκπαιδεύεται εύκολα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΠΟΥΛ ΤΕΡΙΕ: Έχει έμφυτη την ικανότητα της προστασίας του χώρου και δεν γαβγίζει συχνά. Μπορεί να εμφανίσει τάσεις επιθετικότητας αν δεν κοινωνικοποιηθεί από νωρίς. Ανήκει στα σκυλιά που μπορούν να κοιμηθούν εκτός σπιτιού. Επειδή είναι γεμάτο ενέργεια χρειάζεται αρκετή άσκηση για να εκτονώνεται. Έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής. Από κουτάβι πρέπει να εξεταστεί για κώφωση, ειδικά αν είναι ολόλευκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου