Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Dogue de Bordeaux



ΡΑΤΣΑ: Ντογκ ντε Μπορντώ, Μαστίφ του Μπορντώ, Σκύλος του Μπορντώ.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Γαλλία.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Κατάγεται από την περιοχή Μπορντώ της Γαλλίας και χρησιμοποιήθηκε σαν κυνηγός μεγάλων θηραμάτων, όπως είναι οι αρκούδες, σε αγώνες και σαν φύλακας. Σήμερα δεν είναι πολύ διαδεδομένο εκτός της Κεντρικής Ευρώπης και χρησιμοποιείται σαν φύλακας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:Είναι ένα μυώδες σκυλί με κοντά πόδια, το ύψος του είναι από 58 μέχρι 70 εκ. και το βάρος του από 35 μέχρι 50 κιλά. Έχει μεγάλο κεφάλι με γωνιές, τα ρουθούνια του είναι πλατιά και έχουν το ίδιο χρώμα με τη μάσκα του προσώπου. Έχει φαρδιά μουσούδα και τα χείλη του κρέμονται λίγο. Τα μικρά αυτιά κρέμονται στα μάγουλα. Το τρίχωμα είναι κοντό, λείο και απαλό και έχει χρώμα καστανοκόκκινο, χρυσό και γκρι, μπορεί να έχει λευκά μικρά σημάδια στο στήθος και στα πέλματα και η μάσκα είναι μαύρη ή κόκκινη.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι εκ φύσεως ικανό να προστατεύει το χώρο, αγαπά τα παιδιά, είναι δραστήριο, καλοπροαίρετο σκυλί αν και λόγω εμφάνισης δείχνει κακόκεφο.




ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΤΟΓΚ ΝΤΕ ΜΠΟΡΝΤΩ: Είναι σκύλος που κοιμάται και εκτός σπιτιού και υποφέρει ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα. Έχει ανάγκη αρκετής άσκησης και φαγητού.



Deite to parakato Video....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου