Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Mastino Napolitano - Mαστίνο Ναπολιτάνο



ΡΑΤΣΑ: Mαστίνο Ναπολιτάνο, Μαστίφ Νεάπολης.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ιταλία.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Θεωρείται ότι οι πρόγονοί του είναι τα πολεμικά σκυλιά των Ρωμαίων. Στις μέρες μας είναι γνωστό σαν κατοικίδιο αλλά επίσης χρησιμοποιείται από την Αστυνομία και τον Στρατό.



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ανήκει στα μεγαλόσωμα σκυλιά με ύψος από 60 μέχρι 75 εκ. και βάρος από 50 μέχρι 75 κιλά. Είναι δυνατό και βαρύ σκυλί με επιβλητική εμφάνιση. Έχει πλατύ και ογκώδες κεφάλι με χαλαρό δέρμα που σχηματίζει πτυχές. Τα αυτιά του είναι τριγωνικά, ψηλά στο κεφάλι, κρεμαστά και κολλητά στα μάγουλα. Τα στρογγυλά του μάτια έχουν χρώμα ανάλογο του τριχώματος. Έχει φαρδύ στήθος και στέρνο. Η ουρά είναι δυνατή, χοντρή και φτάνει μέχρι τον αστράγαλο. Το τρίχωμα είναι πυκνό, κοντό, λείο, σκληρό και λεπτό. Το χρώμα είναι συνήθως γκρι ή μαύρο και άσπρο στο στήθος και τα δάχτυλα, μπορεί ακόμη να είναι υπόξανθο ή να έχει ραβδώσεις σε όλα τα χρώματα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι ένα ήσυχο, ήρεμο και φιλικό σκυλί. Είναι φύλακας από τη φύση του και δεν διακρίνεται για την ενέργεια του.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΑΣΤΙΝΟ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟ: Είναι κατάλληλο για σκυλί συντροφιάς και μπορεί να κοιμάται εκτός σπιτιού. Έχει ανάγκη μεγάλης ποσότητας τροφής και αρκετής άσκησης.

Deite to parakato Video....


http://www.youtube.com/watch?v=lC7UaPliOOo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου