Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Pug - Παγκ





ύψος: αρσενικός: 30-36cm | θηλυκό:25-30cm
Βάρος: αρσενικός: 6-9 kg
θηλυκό: 6-8 kg
περιοχή προέλευσης: Κίνα
αρχικός προορισμός: συντροφιά
ΡΑΤΣΑ: Παγκ, Μοπς.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κίνα.



ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο πρόγονος του σημερινού Παγκ είχε κάνει την εμφάνισή του πριν πολλούς αιώνες στην Ανατολική Ασία. Ήταν το αγαπημένο σκυλί στις Αυλές, στην αρχή της Κίνας και μετά της Ολλανδίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας, όταν ήρθε στην Ευρώπη.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ανήκει στα μικρόσωμα σκυλιά με ύψος από 25 μέχρι 30 εκ. και βάρος από 6 μέχρι 8 κιλά. Είναι γεροδεμένο σκυλί με μεγάλο, στρογγυλό κεφάλι. Τα μάτια του είναι μεγάλα και σκούρα. Τα αυτιά είναι μικρά, λεπτά, απαλά και διπλωμένα. Η ουρά είναι μικρή και κάνει κουλούρα πάνω από τη λεκάνη. Το δέρμα είναι χαλαρό και δημιουργεί πτυχές στο κεφάλι. Το τρίχωμα είναι λείο, απαλό, κοντό, γυαλιστερό και τα χρώματα είναι μαύρο, βερικοκί, ασημί και φαιοκίτρινο με μαύρη μάσκα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι ένα χαρούμενο σκυλί που αγαπάει πολύ την οικογένεια και θέλει να γίνει μέλος της. Είναι καλός φίλος των παιδιών και ακούραστος σύντροφος στα παιχνίδια τους. Αν και του αρέσει η ανθρώπινη συντροφιά είναι επιφυλακτικό με τους ξένους.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΑΓΚ: Είναι σκυλί που προσαρμόζεται εύκολα και μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα. Έχει ανάγκη ιδιαίτερης προστασίας από τη ζέστη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο φαγητό, γιατί ενώ έχει ανάγκη μικρή ποσότητα τροφής είναι λαίμαργο και μπορεί να παχύνει, αφού δεν του αρέσει και η άσκηση. Το τρίχωμά του χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα και συχνό καθάρισμα οι πτυχές του προσώπου του.
Deite to parakato Video....
http://www.youtube.com/watch?v=8Kkrmubsgf8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου