Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Spitz



ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Γερμανία.
ΙΣΤΟΡΙΑ: 
Απόγονος της πιο παλιάς ράτσας της Κεντρικής Ευρώπης, είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας των Γερμανικών Σπιτζ. Εκτός από καλός φύλακας είναι και σκύλος συντροφιάς.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 
Είναι ένα μικρόσωμο σκυλί που το ύψος του κυμαίνεται από 23 μέχρι 29 εκ. Έχει μικρό, τριγωνικό κεφάλι. Τα αυτιά του είναι τριγωνικά, μικρά, κοντά, μυτερά και όρθια ενώ τα σκούρα μάτια του είναι λίγο λοξά. Η ουρά του είναι φουντωτή και ο λαιμός είναι καλυμμένος από πλούσια χαίτη. Το τρίχωμα είναι διπλό, το εξωτερικό είναι μακρύ και ίσιο ενώ το υπόστρωμα είναι κοντό και πυκνό. Τα χρώματά του είναι συνήθως το μαύρο, το καφέ, το λευκό, το πορτοκαλί και το γκρι. Με βάση το ύψος υπάρχουν ακόμη το Σπιτζ Λύκος (ύψ. 43-55 εκ.), το Μεγαλόσωμο Σπιτζ (ύψ. 42-50 εκ.), το Μεσαίο Σπιτζ (ύψ. 30-38 εκ.) και το Σπιτζ Μινιατούρα ή Πομεράνιαν (ύψ. 18-22 εκ.).


ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: 
Είναι ένας πιστό, έξυπνο, υπάκουο αλλά και ζωηρό, επίμονο και ανεξάρτητο σκυλί. Μπορεί να γίνει επιθετικό στα άλλα ζώα. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, αγαπά την οικογένεια και τα μεγάλα παιδιά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΣΩΜΟΥ ΣΠΙΤΖ:
Προσαρμόζεται στην ζωή της πόλης και κοιμάται μέσα στο σπίτι. Το τρίχωμά του μαδάει και χρειάζεται συχνή περιποίηση. Έχει ανάγκη λίγης ποσότητας τροφής. Χρειάζεται εκπαίδευση και καθημερινά, μέτρια άσκηση.





Deite to parakato Video....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου